پاسخ به سوالات پارکینسون

فهرست مطالب

سوالات متداول درمورد بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون، بیماری پیش رونده ای است که به علت تخریب سلول های عصبی اتفاق می افتد و با کاهش دوپامین در مغز همراه است. مبتلایان این بیماری، همواره با عوارضی نظیر سفتی و لرزش در دست و پا و محدودیت حرکات بدنی دست و پنجه نرم می کنند. در اینجا به سوالات متداول در مورد پارکینسون پاسخ داده شده است.

تست آنلاین پارکینسون روشی سریع و آسان برای تشخیص بیماری پارکینسون است. برای شروع تست بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

اگرچه تحقیقات در حال انجام است، اما تا به امروز هیچ درمان یا راهی برای پیشگیری از بیماری پارکینسون وجود ندارد. با این حال، تحقیقات در مورد بیماری پارکینسون پیشرفت قابل توجهی داشته است. امیدواریم که علل، چه ژنتیکی و چه محیطی، شناسایی شده و اثرات دقیق این علل بر عملکرد مغز مشخص شود. 

اگرچه هیچ درمانی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد، اما با شناسایی علائم فردی و تعیین یک دوره درمانی مناسب، اکثر افراد مبتلا به این بیماری می توانند زندگی مناسب و رضایت بخشی داشته باشند.

✅ مطالعه بیشتر:

درمان بیماری پارکینسون در ایران و خارج

درمان پارکینسون با طب سنتی

عوامل محیطی همراه با ژنتیک می توانند در ایجاد پارکینسون نقش داشته باشند.

بیماری پارکینسون در اثر اختلال یا زوال تدریجی نورون ها (سلول های عصبی) در ناحیه ای از مغز به نام ماده سیاه ایجاد می شود.

هنگامی که این نورون ها به طور طبیعی کار می کنند، یک ماده شیمیایی حیاتی در مغز به نام دوپامین تولید می کنند. دوپامین به عنوان یک پیام رسان شیمیایی عمل می کند که امکان ارتباط بین ماده سیاه و ناحیه دیگری از مغز به نام گانگلیون پایه را فراهم می کند. این ارتباط حرکت عضلات صاف و متعادل را هماهنگ می کند. کمبود دوپامین منجر به عملکرد غیر طبیعی اعصاب می شود و باعث از دست دادن توانایی کنترل حرکات بدن می شود.

مطالعه بیشتر:

نقش ژنتیک در پارکینسون

تا به امروز هیچ راه شناخته شده ای برای پیشگیری از بیماری پارکینسون وجود ندارد. اما، چندین گزینه درمانی، از جمله درمان دارویی و/یا جراحی وجود دارد که می‌تواند علائم را کاهش دهد و زندگی با بیماری را آسان‌تر کند.

مطالعه بیشتر:

داروهای مناسب برای پارکینسون

جراحی DBS برای پارکینسون

جراحی تالاموتومی و پالیدوتومی برای پارکینسون

بر خلاف بسیاری از اختلالات دیگر، از آزمایش ها و روش های پزشکی نمی توان به صورت مستقیم برای تشخیص پارکینسون استفاده کرد. تشخیص تقریباً همیشه بر اساس معاینه فیزیکی پزشک است. مجدداً، تشخیص معمولاً در صورتی انجام می شود که فردی دو علامت از چهار علامت اصلی (لرزش استراحت، سفتی، کندی حرکت و/یا تعادل ضعیف) را تجربه کند.

هنگامی که پزشک به پارکینسون مشکوک شد، بسته به شدت علائم ممکن است درمان دارویی را شروع کند. پاسخ فرد به داروهای ضد پارکینسون نیز معیار مفیدی در تأیید تشخیص بیماری پارکینسون است. اگر علائم پس از شروع این داروها بهبود یابد، بیماری پارکینسون به درستی تشخیص داده شده است. در صورت عدم بهبود علائم، سایر اختلالات، مانند سندرم پارکینسون پلاس، باید در نظر گرفته شود.

سندرم های پارکینسون پلاس شامل فلج فوق هسته ای پیشرونده، آتروفی سیستم چندگانه و ... است. اختلالات زیادی وجود دارد که می تواند علائمی شبیه پارکینسون ایجاد کند و بنابراین، شرح حال و معاینه کامل در طول فرآیند تشخیصی ضروری است.

مطالعه بیشتر:

پارکینسونیسم چیست؟

شایع ترین علت لرزش غیرارادی به نام لرزش اساسی است. هر دو لرزش اساسی (ET) و بیماری پارکینسون (PD) اختلالات حرکتی هستند. اختلال حرکتی را می توان به عنوان هر بیماری یا آسیبی که در حرکت فرد اختلال ایجاد کند تعریف کرد.

ET و PD شرایط متفاوتی هستند اما گاهی اوقات با هم مرتبط می شوند زیرا ویژگی های مشترک بسیاری دارند.

لرزش اساسی یک بیماری سیستم عصبی بدن است که با لرزش بدن مشخص می شود. نواحی درگیر اغلب شامل دست ها، بازوها، سر و گاهی صدا است. لرزش اساسی امید به زندگی را تحت تاثیر قرار نمی دهد، اما می تواند در بسیاری از فعالیت های رایج، مانند نوشتن و خوردن، اختلال ایجاد کند. ET همچنین خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش نمی دهد.

مطالعه بیشتر:

لرزش اساسی یا خوش خیم چیست؟ | لرزش ارثی

بیماری پارکینسون چیست؟

مهم ترین قدمی که می توانید بردارید این است که به محض اینکه احساس کردید توانایی مقابله با بیماری پارکینسون را ندارید، به دنبال کمک باشید.

اقدام زودهنگام به شما این امکان را می دهد که بسیاری از اثرات شرایط خود را درک کرده و با آن مقابله کنید. مشاور می تواند یک برنامه درمانی برای رفع نیازهای خاص شما طراحی کند. استراتژی‌هایی را می‌توان طراحی کرد تا به شما کمک کند تا کنترل زندگی خود را دوباره به دست آورید و کیفیت زندگی تان را بهبود بخشید.

اقدامات دیگری که می توانید انجام دهید شامل موارد زیر است:

🟢 تا جایی که می توانید در مورد این بیماری اطلاعات کسب کنید.
🟢 در مورد بیماری با دوستان و خانواده خود صحبت کنید. از آن ها دوری نکنید چونکه می خواهند به شما کمک کنند.
🟢 کارهایی را انجام دهید که از آن ها لذت می برید.
🟢 از اینکه از پزشک، پرستار یا سایر افراد متخصص بخواهید هر دستورالعمل یا اصطلاح پزشکی را که متوجه نمی شوید یا به خاطر نمی آورید تکرار کنند، نترسید. آن ها باید همیشه در دسترس باشند تا به سوالات شما پاسخ دهند و نگرانی های شما را برطرف کنند.
🟢 از منابع و خدمات پشتیبانی ارائه شده توسط بیمارستان و در جامعه خود استفاده کنید.
🟢 مدیریت استرس را یاد بگیرید. این کار به شما کمک می کند تا دیدگاه فیزیکی، عاطفی و معنوی مثبتی نسبت به زندگی داشته باشید. استرس فقط وضعیت را بدتر می کند. شما باید سعی کنید یک برنامه روزانه داشته باشید تا استرس را کاهش دهد و زمان استراحت هم برای شما و هم برای اعضای خانواده تان داشته باشد.
🟢 اگر افسرده هستید - و این چیزی بیش از احساس غم و اندوه گهگاهی است - می توان داروهای ضد افسردگی برای بهبود خلق و خوی شما تجویز کرد.

مطالعه بیشتر: 

درمان استرس و اضطراب در پارکینسون

درمان افسردگی در پارکینسون

🟠 وزن تان را از یک پا به پای دیگر منتقل کنید تا بتوانید حرکت کنید.
🟠 از شخصی بخواهید پایش را جلوی شما بگذارد، یا چیزی را تجسم کنید که باید از روی آن گام بردارید تا دوباره حرکت کنید.

مطالعه بیشتر:

مشکل راه رفتن در پارکینسون

علیرغم تصورات غلط رایج، خود بیماری پارکینسون طول عمر فرد را کوتاه نمی کند. با این حال، علائم مرحله آخر مانند بی حرکتی، تعادل ضعیف و مشکل در بلع، بیماران را در معرض خطر بالاتری برای عوامل تهدید کننده زندگی قرار می دهند. این عوارض می تواند شامل شکستگی لگن، ذات الریه و خفگی باشد.

بعضی مطالعات حیوانی نشان داده اند که ورزش می تواند در مقابل پارکینسون، اثر محافظت کنندگی داشته باشد. به علاوه، ورزش منظم باعث کاهش مشکلات شناختی در این بیماری خواهد شد. معمولا ورزشی که فرد را به تناسب قلبی عروقی برساند، توصیه می شود. به علاوه، استفاده منظم از مغز و فکر کردن به راه حل ها از کاهش ظرفیت ذهنی جلوگیری می کند.

مطالعه بیشتر: 

تاثیر ورزش بر پارکینسون

یوگا برای پارکینسون

در بعضی منابع، غذاهایی به منظور افزایش دوپامین در مغز، معرفی شده اند. از جمله می توان از بادام، آووکادو، موز، لبنیات و لوبیا نام برد. البته، صادقانه بگوییم که تاکنون، شواهدی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.

مطالعه بیشتر:

غذاهای مضر و مفید برای پارکینسون

بیماران مبتلا به پارکینسون به دلیل مصرف داروها ممکن است دچار یبوست شوند.

برخی دیگر نیز دچار اختلال تکرر ادرار می شوند که می تواند شرایط زندگی را برای بیمار تا حدودی برای فرد مبتلا سخت کند.

مطالعه بیشتر:

بی اختیاری ادرار در پارکینسون

یبوست در پارکینسون

۴ دیدگاه دربارهٔ «سوالات متداول درمورد بیماری پارکینسون»

  1. سلام
    خواهر ۳۸ ساله من معلول ذهنی با حالت پرخاشگری و کمی هم جسمی است. ولی درک درست از توضیح درد و نمی تونه به دکتر بگه تنها حرفی که مطمئن میگه جدیدا موفع عصبانیت و استرس دجار قفل شدن دست و پا میشه و دکتر داروی مدوپار تجویز کردند آیا واقعا خواهر من با این توضیحاتش بیماری پارکینسون داره؟؟؟ و دارو حتما باید بخوره ؟؟ فقط این علامت ها رو داره و دیگه اینکه داروی تشنج مصرف می کنه

    1. برای تشخیص بیماری پارکینسون این توضیحات کافی نیست و دارویی که پزشک تجویز کردند تا زمانی که دکتر تعیین کرده باید مصرف بشن، در صورتی که خواهرتون توانایی توضیح علائم درد را ندارند شما یا دیگر اعضای خانواده که مراقب ایشون هستید باید تمام علائم را به پزشک توضیح بدید تا دکتر بتونه تشخیص درستی از بیماری ایشون پیدا کنند.

  2. زری

    با سلام جدید ترین درمان پارکینسون که در ایران هم انجام میشه رابفرمایید با تشکر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart
به بالای صفحه بردن