خشکی و سفتی بدن در پارکینسون

فهرست مطالب

سفتی یا خشکی عضلات در پارکینسون

🔺سفتی یا خشکی عضله – زمانی که ماهیچه و عضله در برابر حرکت مقاومت می کنند – یکی از علائم اولیه بیماری پارکینسون است که حداقل ۹۰ درصد از افراد مبتلا به این بیماری را در مقطعی خاص تحت تاثیر قرار می دهد. زمانی اتفاق می افتد که ماهیچه های شما به طور غیرارادی سفت و یا خشک شوند.

🔺اکثر افرادی که به بیماری پارکینسون مبتلا هستند، معمولاً در عضلات شانه، بازوها و پاها سفتی را تجربه می‌کنند. در واقع، یکی از اولین علائم پارکینسون برای برخی افراد، داشتن شانه سفت و دردناک است.

🔺سفتی می تواند فقط در یک طرف یا هر دو طرف بدن وجود داشته باشد. سفتی و خشکی همچنین می تواند در باسن، مچ پا، گردن و تنه رخ دهد (سفتی در گردن و تنه “سفتی محوری” نامیده می شود. ). برخلاف برخی از بیماری‌های عصبی که بر تون عضلانی تأثیر می‌گذارند، سفتی در بیماری پارکینسون بر عضلات خم کننده و بازکننده تأثیر می‌گذارد.

🔺سفتی یا خشکی در بیماری پارکینسون می تواند مانع از حرکت آسان شود و این عدم حرکت آسان می تواند منجر به سفتی بیشتر در یک چرخش رو به پایین شود. این علامت می تواند باعث ناراحتی یا درد در عضلات شود.

فهرست مطالب

خشکی و سفتی بدن در پارکینسون

علائم سفتی یا خشکی عضله در پارکینسون

وقتی ماهیچه های تان سفت شده اند و حرکت دادن آن ها برای تان سخت است، در این حالت با چندین مشکل روبرو می شوید:

🟠 ممکن است نتوانید دست‌ها یا پاهای تان را از بدن خیلی دور کنید، به این معنی که قدم‌های کوتاه‌تری برمی‌دارید و ممکن است هنگام راه رفتن دست‌هایتان را تکان ندهند. این حالت می تواند باعث اختلال در تعادل شود، حتی اگر برای “مراکز تعادل” در مغز اتفاقی نیافتاده باشد.

مطالعه بیشتر: مشکل راه رفتن در پارکینسون

🟠 ممکن است انجام کارهایی که نیاز به حرکات کوچک و دقیق دارند، مانند بستن دکمه، برایتان دشوار باشد.

🟠 هنگامی که پزشک تلاش می‌کند بازو یا پای شما را به اطراف حرکت دهد، ممکن است به شکل چرخ دنده‌ای حرکت کند. به‌جای اینکه حرکات شما یکدست باشند، به نظر می‌رسد که در چندین مرحله و ناگهانی رخ می‌دهند.

🟠 سفتی محوری ممکن است باعث خمیدگی ستون فقرات و خم شدنتان شود. متأسفانه این حالت خمیده می تواند باعث سفتی و خشکی بیشتر شود و همچنین خطر افتادن را افزایش می دهد.

🟠 در موارد حادتر حالات طبیعی صورت نیز درگیر می شوند که منجر به حالت “صورت ماسکی شکل” می شود. این حالت می تواند به نوبه خود بر روابط تان تأثیر بگذارد، زیرا حالت چهره شما ممکن است نشان دهنده حس واقعی تان در لحظه نباشد و دیگران متوجه علت این تفاوت نباشند. برای مثال شاید نتوانید درست لبخند بزنید و چهره تان گرفته دیده شود.

🟠 سفتی در یک سمت بدن، حرکات ارادی در طرف دیگر بدن را بدتر می کند. برای مثال، سفتی در بازوی چپ و شانه ممکن است با استفاده از بازوی راست افزایش یابد.

🟠 درد و گرفتگی عضلانی ممکن است قبل از احساس سفتی وجود داشته باشند. تنش مداوم عضلات می تواند منجر به درد شود.

در مبتلایان به پارکینسون علائم در هر فردی متفاوت است. شخصی ممکن است چنین علائمی را تجربه نکند اما شخص دیگری همه آن ها را داشته باشد. همچنین با پیشرفت بیماری، شدت این علائم نیز پیشرفت می کند.

تست آنلاین پارکینسون روشی سریع و آسان برای تشخیص بیماری پارکینسون است. برای شروع تست بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

تاثیر سفتی عضلات بر مبتلایان به پارکینسون

🔺سفتی عضلانی در بیماری پارکینسون می تواند بر هر بخش از زندگی شما تأثیر بگذارد. در گذراندن یک روز عادی، سفتی با ایجاد مشکل در راه رفتن و چرخش، بر تحرک تأثیر می‌گذارد. حتی بلند شدن از صندلی یا چرخیدن در رختخواب هم می تواند دشوار باشد.

🔺سفتی و خشکی می‌تواند هم به دلیل صورت ماسکی شکل و همراه با تغییر ظاهر کلمات نوشتاری، در برقراری ارتباط عادی اختلال ایجاد کند.

🔺خوشبختانه، درمان می تواند کیفیت زندگی را برای اکثر افراد بهبود بخشد. از دارودرمانی گرفته تا ورزش درمانی، فیزیوتراپی، ماساژ و کاردرمانی، همه این موارد به کاهش سفتی و خشکی در عضلات می توانند کمک کنند. اعضای خانواده نیز بهتر است در روند بیماری پارکینسون در کنار فرد مبتلا باشند تا در صورت نیاز به شخص کمک کنند.

🔺مانند آرتریت شدید، بیماری پارکینسون اغلب اثراتی بر زندگی و فعالیت های روزانه دارد که قبل از تشخیص به آن فکر نمی کنید.

درمان سفتی و خشکی عضلات در پارکینسون

🔺سفتی عضلات در بیماری پارکینسون ممکن است اجتناب‌ناپذیر باشد، اما با انجام درمان مناسب می‌توانید توانایی حرکتی تان را بهبود ببخشید و هر گونه درد یا ناراحتی را که از سفت شدن ماهیچه‌های خود احساس می‌کنید، کاهش دهید.

🟢 ورزش منظم می تواند عضلات را انعطاف پذیرتر نگه دارد و به طور کلی باعث فعال ماندنتان شود. اگرچه ایجاد انگیزه برای ورزش می تواند دشوار باشد، به خصوص اگر عضلات تان همکاری نمی کنند، اما یکی از مفیدترین کارهایی است که می توانید برای بهبود خود انجام دهید.

مطالعه بیشتر: تاثیر ورزش بر پارکینسون

🟢 قبل از شروع ورزش، با پزشک در مورد چگونگی انجام ورزش ایمن با توجه به محدودیت های خود صحبت کنید. کار با یک فیزیوتراپیست می تواند در طراحی یک برنامه روتین بسیار مفید باشد و همچنین در مورد چگونگی بهبود تعادل و کاهش خطر سقوط بسیار مفید باشد. بهترین برنامه ورزشی شامل تمرینات انعطاف پذیری (محدوده حرکتی) و تمرینات قدرتی خواهد بود.

مطالعه بیشتر: فیزیوتراپی و پارکینسون

🟢 اگر صورت شما سفت و ماسک مانند شده است، گفتاردرمانگر می تواند در تمرین عضلات صورت به شما کمک کند. بهتر است این نوع درمان را بلافاصله پس از تشخیص خود شروع کنید تا بیشترین نتیجه را از آن کسب کنید.

مطالعه بیشتر: گفتاردرمانی در پارکینسون

🟢 در نهایت، برخی از داروهای تجویز شده برای بیماری پارکینسون می توانند به کاهش سفتی کمک کنند. به طور خاص، لوودوپا (L-dopa)، که اغلب برای درمان این بیماری استفاده می شود، می تواند به بهبود عضلات سفت و سخت کمک کند. سایر داروها نیز ممکن است اثر داشته باشند.

مطالعه بیشتر: داروهای مناسب برای بیماری پارکینسون

منبع: verywellhealth

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart
به بالای صفحه بردن