پروبیوتیک و پارکینسون

فهرست مطالب

تاثیر پروبیوتیک ها بر پارکینسون

🔹پیشرفت های اخیر در تحقیقات نشان می دهد که روده ممکن است در علت و پیشرفت پارکینسون نقش داشته باشد. از همین رو محققان در تلاشند تا ببینند پروبیوتیک ها چه تاثیری بر روی بهبود پارکینسون دارند.

🔹پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که در غذا و مکمل ها یافت می شوند و ممکن است بتوانند به حمایت از باکتری های مفید روده کمک کنند.

🔹در این مقاله به تاثیر پروبیوتیک ها بر روی بیماری پارکینسون می پردازیم.

فهرست مطالب

آیا پروبیوتیک ها علائم پارکینسون را تسکین می دهند؟

بیماری پارکینسون (PD) دارای چهار علامت اصلی است:

🔺لرزش در دست ها، بازوها، فک، سر یا پاها
🔺حرکت کند
🔺سفتی عضلات
🔺کاهش تعادل و هماهنگی

سایر علائم رایج عبارتند از یبوست، مشکلات ادراری، مشکل در بلع یا جویدن، اختلال در گفتار، و مشکلات پوستی (مانند تعریق بیش از حد، پوست خشک یا چرب، سوزش).

پروبیوتیک و پارکینسون

پارکینسون و میکروبیوم روده

🔸تحقیقات نشان داده است که علائم بیماری پارکینسون (PD) ممکن است با دیسبیوز روده (عدم تعادل باکتری‌ های روده) و اختلال عملکرد سد روده که منجر به التهاب می‌شود، مرتبط باشد.

🔸در واقع، مطالعات نشان داده‌اند که بیماران مبتلا به PD، التهاب روده‌ای مشابه با سایر بیماری‌ های التهابی روده، مانند بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو نشان می‌ دهند.

✅ مطالعه بیشتر: مشکلات گوارشی در پارکینسون

🔸این التهاب ممکن است کانال ارتباطی بین مغز و روده را مختل کند.

🔸در نتیجه، ممکن است مشکلات متعددی مانند کاهش تولید انتقال دهنده های عصبی (مانند دوپامین)، کاهش تحرک روده و جذب مواد مغذی، تغییر تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه، افزایش نفوذ پذیری روده و سیستم ایمنی ضعیف ایجاد شود.

🔸علاوه بر این، به نظر می‌رسد که تولید لوئی بادی (Lewy Body) را در مغز افزایش می‌ دهد، که یکی مشخصه های بیماری پارکینسون (PD) است.

🔸با این حال، هنوز تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

پروبیوتیک و پارکینسون

پروبیوتیک ها و پارکینسون

🔹با توجه به ارتباط بین علائم بیماری پارکینسون (PD) و دیسبیوز روده، محققان اخیراً شروع به بررسی اثرات استفاده از پروبیوتیک ها برای تنوع بخشیدن به میکروبیوم (باکتری های مفید) روده و به طور بالقوه مدیریت یا درمان علائم پارکینسون کرده اند.

🔹بیشتر تحقیقات پروبیوتیک ها و تأثیر آن ها بر یبوست را بررسی کرده اند، که یکی از علائم اولیه و علامت رایج PD است.

🔹طی یک مطالعه در سال ۲۰۱۶، به گروهی از ۱۲۰ شرکت‌ کننده مبتلا به PD، رژیم غذایی شامل محصولات شیر تخمیری حاوی پروبیوتیک و فیبر پری‌ بیوتیک دادند که به حمایت از رشد باکتری‌ های مفید کمک می‌ کند.

🔹پس از چهار هفته، گروهی که این رژیم غذایی را دریافت می کرد به طور قابل توجهی حرکات روده کامل‌ تری نسبت به گروه دیگری که پروبیوتیک مصرف نمی کردند داشتند.

🔹مطالعه دیگری در سال ۲۰۲۰، ۷۲ بیمار PD را به ۲ گروه تقسیم کرد. گروهی کپسول های پروبیوتیک مصرف می کردند و گروه دیگر یک دارونما با ظاهر یکسان را به مدت چهار هفته دریافت کردند.

🔹در پایان مطالعه، افرادی که کپسول پروبیوتیک دریافت کرده بودند، حرکات خود به‌ خودی روده بهتری داشتند.

🔹در حال حاضر غیر از تاثیر پروبیوتیک ها بر یبوست، دیگر علائم پارکینسون را مورد مطالعه قرار نداده اند.

🔹با این حال، برخی از مطالعات روی موش‌ ها پس از درمان با مکمل‌ های پروبیوتیک به مدت ۲۴ هفته، بهبود قابل‌ توجهی در عملکرد حرکتی و آسیب کمتری به نورون‌ های تولید کننده دوپامین (که نشان‌دهنده یک اثر محافظتی عصبی است) داشتند.

🔹اگرچه این آزمایش امیدوار کننده است، اما گفتن اینکه آیا این نتایج به انسان قابل انتقال هستند یا خیر، دشوار است زیرا انسان و موش میکروبیوم‌ ها، متابولیسم‌ ها و ژنتیک‌ های متفاوتی دارند.

🔹خوشبختانه، تحقیقات در مورد پروبیوتیک ها و پارکینسون باعث علاقه و نوآوری فوق العاده ای شده است. بنابراین، علم در مورد این موضوع احتمالا در سال های آینده تکامل خواهد یافت.

آیا برای بهبود پارکینسون باید پروبیوتیک مصرف کرد؟

🔸اگرچه تحقیق بر روی پروبیوتیک ها برای درمان پارکینسون (PD) موضوع نسبتا جدیدی است، اما مصرف پروبیوتیک ممکن است در برخی موارد مفید باشد.

🔸اگر یبوست مربوط به PD را تجربه می کنید، مصرف مکمل های پروبیوتیک می توانند مفید باشند. 

🔸دانشمندان تازه شروع به درک نقش میکروبیوم روده و پروبیوتیک ها و نقش آن ها در پارکینسون کرده اند. بنابراین، خیلی زود است که پروبیوتیک ها را به عنوان یک درمان توصیه کنیم.

🔸اگر از پروبیوتیک برای کاهش علائم خود می خواهید استفاده کنید، ابتدا بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

تست آنلاین پارکینسون روشی سریع و آسان برای تشخیص بیماری پارکینسون است. برای شروع تست بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

مضرات پروبیوتیک ها برای پارکینسون

🔹اگرچه پروبیوتیک ها به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شوند، اما برخی نگرانی هایی در مورد مصرف مکمل های پروبیوتیک در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون (PD) وجود دارد.

🔹اول، برخی از گونه های انتروکوک موجود در برخی مکمل های پروبیوتیک ممکن است لوودوپا را غیرفعال کنند، لوودوپا یک داروی جایگزین دوپامین است که در درمان PD استفاده می شود. با این حال نیاز به تحقیقات و توضیح بیشتری در بیماران PD دارد.

🔹علاوه بر این، مکمل های پروبیوتیک ممکن است SIBO (رشد بیش از حد باکتری های روده کوچک) را که در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون رایج است، تشدید کند.

🔹همچنین هنوز مشخص نیست که کدام سویه پروبیوتیک ها در درمان علائم PD موثرتر هستند و اینکه آیا آن ها به صورت ترکیبی مؤثرتر هستند یا به صورت تک سویه مصرف شوند بهتر است.

🔹ارزیابی فردی میکروبیوم ممکن است برای تعیین بهترین راه حل مفید باشد.

🔹با این حال، هیچ یک از آزمایشات بالینی انسانی که مکمل‌ های پروبیوتیک را در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون (PD) تست کردند، هیچ گونه عوارض جانبی جدی را گزارش نکردند.

🔹با این حال، بهتر است قبل از مصرف پروبیوتیک ها با پزشک خود صحبت کنید.

پروبیوتیک و پارکینسون

سخن آخر

🔸بیماری پارکینسون (PD) یک بیماری عصبی پیچیده است که میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار می دهد.

🔸در حالی که علت آن هنوز ناشناخته است، محققان شروع به بررسی ارتباط میکروبیوم (باکتری های مفید روده) روده با پارکینسون کرده اند. به طور خاص، تصور می شود که التهاب روده و عدم تعادل باکتری های روده ممکن است علائم PD را بدتر کند.

🔸متعاقباً، محققان بررسی نقش پروبیوتیک ها در درمان پارکینسون را آغاز کردند. برخی از داده ها نشان می دهند که از پروبیوتیک ها برای بهبود یبوست مرتبط با PD می توان استفاده کرد، اما هنوز برای نتیجه گیری زود است.

🔸همانطور که تحقیقات در حال پیشرفت هستند، زمان نشان خواهد داد که آیا پروبیوتیک ها می توانند به پیشگیری یا درمان PD کمک کنند یا نه. تا آن زمان، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که درمان مناسب را دریافت می کنید.

منبع

سوالات متداول

در حال حاضر هیچ مکملی برای کمک به درمان علائم پارکینسون توصیه نشده است. کوآنزیم Q10 و روغن ماهی (حاوی امگا ۳) ممکن است پیشرفت بیماری پارکینسون (PD) را کاهش دهند، اما تحقیقات متفاوت است.

برخی از مواد مغذی با خواص آنتی اکسیدانی ممکن است به مبارزه با استرس اکسیداتیو ناشی از PD کمک کنند، مانند ویتامین B12، C، D، E و فولات. سعی کنید ابتدا این مواد مغذی را از طریق غذا دریافت کنید و سپس در صورت نیاز مکمل دریافت کنید.

پیروی از یک رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون (PD) و پیشرفت کمتر PD مرتبط است. که شامل یک رژیم غذایی غنی از سبزیجات، میوه ها، آجیل، دانه ها، ماهی، روغن زیتون و گیاهان تازه و ادویه جات است.

تا به امروز، هیچ داده انسانی وجود ندارد که از مصرف پروبیوتیک ها برای کمک به بهبود لرزش های مرتبط با پارکینسون حمایت کند.

خوددرمانی در بیماری پارکینسون (PD) توصیه نمی شود. بهترین کار این است که به پزشک مراجعه کنید تا بهترین مسیر درمان را بر اساس علائم و پیشرفت تان، از جمله دارو، فیزیوتراپی یا سایر موارد دیگر تعیین کند.

شما می توانید برای کمک به مدیریت علائم خود سبک زندگی سالمی را انتخاب کنید، مانند فعالیت بدنی منظم، مصرف یک رژیم غذایی سالم، داشتن خواب با کیفیت، ترک سیگار و مدیریت استرس.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart
به بالای صفحه بردن