biperiden بی پریدین

فهرست مطالب

قرص بی پریدین (Biperiden) برای پارکینسون | Akineton

قرص بی پریدین (Biperiden) به تنهایی یا همراه با سایر داروها (به عنوان مثال، لوودوپا) برای درمان بیماری پارکینسون استفاده می شود. این دارو با بهبود علائم بیماری، کنترل عضلانی، کاهش سفتی و همچنین حرکات طبیعی بدن را افزایش می دهد.

بی پریدن همچنین برای کنترل واکنش‌های شدید عضلانی و سایر عوارض جانبی ناشی از داروهای خاص و برای درمان حالت تهوع شدید یا شرایط عصبی، ذهنی یا احساسی استفاده می‌شود (مانند کلرپرومازین [Thorazine®]، پرفنازین [Trilafon]، پروکلروپرازین [Compazine]، پرومتازین [Phenergan]، تیوریدازین [Mellaril]).

این دارو فقط با تجویز پزشک در دسترس است.

✅مطالعه بیشتر: عوارض جانبی داروهای پارکینسون

فهرست مطالب

biperiden بی پریدین

قبل از مصرف بی پریدن

قبل از مصرف دارو باید خطرات آن نسبت به مزایایش بررسی شود که این کار توسط شما و دکترتان انجام می شود. قبل از مصرف یک دارو باید موارد زیر بررسی شود:

حساسیت به بی پریدین

اگر تا به حال هر گونه واکنش غیرعادی یا آلرژیک به این دارو یا هر داروی دیگری داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین اگر انواع دیگری از آلرژی را دارید، مانند غذاها، رنگ ها، مواد نگهدارنده یا حیوانات، به پزشک اطلاع دهید. برای محصولات بدون نسخه، برچسب یا ترکیبات بسته را به دقت بخوانید.

مصرف بی پریدین در کودکان

مطالعات کافی ای در زمینه مصرف قرص بی پریدن و کودکان وجود ندارد و نمی توان گفت که مصرف آن برای کودکان ایمن است یا خیر.

مصرف بی پریدین در سالمندان

هیچ اطلاعاتی در مورد ارتباط سن با اثرات بیپریدن در بیماران سالمند در دسترس نیست. با این حال، مردان مسن بیشتر احتمال دارد که مشکلات پروستات مرتبط با افزایش سن را داشته باشند، که ممکن است برای بیمارانی که Biperiden دریافت می کنند نیاز به احتیاط داشته باشد.

مصرف بی پریدین در زمان شیردهی

اطلاعات کافی ای در زمینه تاثیر این دارو بر کودکان در زمان شیردهی انجام نشده شده است. بهتر است قبل از مصرف، فرد به طور کامل بررسی شود.

تست آنلاین پارکینسون روشی سریع و آسان برای تشخیص بیماری پارکینسون است. برای شروع تست بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

تداخلات دارویی بی پریدن (Biperiden)

اگرچه برخی داروها به هیچ وجه نباید با هم استفاده شوند، در مواردی ممکن است دو داروی مختلف با هم استفاده شوند، و تداخلی رخ دهد. در این موارد، پزشک ممکن است بخواهد دوز دارو را تغییر دهد یا اقدامات احتیاطی دیگری لازم باشد. 

هنگامی که از این دارو استفاده می کنید، بسیار مهم است که پزشک بداند که آیا شما از داروهای ذکر شده در زیر استفاده می کنید یا خیر. 

استفاده از این دارو با هر یک از داروهای زیر توصیه نمی شود. پزشک ممکن است این دارو را تجویز نکند یا برخی از داروهای دیگری را که مصرف می کنید تغییر دهد.

🔺پتاسیم
🔺سیترات پتاسیم

استفاده از این دارو با هر یک از داروهای زیر معمولاً توصیه نمی شود، اما ممکن است در برخی موارد نیاز باشد. اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، پزشک ممکن است دوز یا تعداد دفعات مصرف یک یا هر دو دارو را تغییر دهد.

💊 کلوزاپین (Clozapine)
💊 گلوکاگون (Glucagon)
💊 گلیکوپیرولات (Glycopyrrolate)
💊 گلیکوپیرونیوم توزیلات (Glycopyrronium Tosylate)
💊 متاکولین (Methacholine)
💊 متوکلوپرامید (Metoclopramide)
💊 کوئتیاپین (Quetiapine)
💊 روفناسین (Revefenacin)
💊 اسکوپولامین (Scopolamine)
💊 سکرتین هیومن (Secretin Human)
💊 تیوتروپیوم (Tiotropium)

استفاده از این دارو با هر یک از داروهای زیر ممکن است باعث افزایش خطر عوارض جانبی خاص شود، اما استفاده از هر دو دارو ممکن است بهترین درمان برای شما باشد. اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، پزشک ممکن است دوز یا تعداد دفعات مصرف یک یا هر دو دارو را تغییر دهد.

💊 Betel Nut

biperiden بی پریدین

سایر تداخلات دارویی

برخی از داروها را نباید در زمان خوردن غذا یا خوردن انواع خاصی از غذا یا در حوالی آن استفاده کرد زیرا ممکن است تداخلاتی رخ دهد. استفاده از الکل یا تنباکو با برخی داروها نیز ممکن است باعث بروز تداخلات شود. در مورد استفاده از دارو با غذا، الکل یا تنباکو با پزشک خود صحبت کنید.

✅ مطالعه بیشتر: تاثیر الکل بر پارکینسون

سایر مشکلات پزشکی

وجود سایر مشکلات پزشکی ممکن است بر استفاده از این دارو تأثیر بگذارد. مانند:

⭕ انسداد روده 
⭕ گلوکوم، زاویه باریک 
⭕ مگاکولون (کولون بزرگ شده است) – در بیماران مبتلا به این شرایط نباید استفاده شود.
⭕ بزرگ شدن پروستات 
⭕ صرع (تشنج) 
⭕ گلوکوم 
⭕ آریتمی قلبی – با احتیاط استفاده کنید. ممکن است این شرایط را بدتر کند.

نحوه مصرف بی پریدن (Biperiden)

این دارو را هر روز دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. هیچوقت بیشتر از مقدار توصیه شده یا دفعات بیشتر و مدت زمان بیشتری نسبت به دستور پزشک مصرف نکنید.

برای کاهش سوزش معده ممکن است نیاز باشد این دارو را همراه غذا مصرف کنید.

✅ مطالعه بیشتر: داروهای مناسب برای بیماری پارکینسون

دز مصرف بی پریدین

دوز این دارو برای بیماران مختلف متفاوت خواهد بود. دستورات پزشک را دنبال کنید. اطلاعات زیر فقط شامل دوز متوسط این دارو است. اگر دوز شما متفاوت است، آن را تغییر ندهید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید که این کار را انجام دهید.

مقدار دارویی که مصرف می کنید به قدرت دارو بستگی دارد. همچنین، تعداد دوزهایی که هر روز مصرف می‌کنید، زمان مجاز بین دوزها، و مدت زمانی که دارو مصرف می‌کنید به مشکل پزشکی که دارو را برای آن استفاده می‌کنید بستگی دارد.

🟩 در حالت قرص خوراکی:
برای جلوگیری از عوارض جانبی ناشی از سایر داروها:
بزرگسالان – ۲ میلی گرم (میلی گرم) یک تا سه بار در روز
کودکان – مصرف و دوز باید توسط پزشک تعیین شود
🟩 برای بیماری پارکینسون:
بزرگسالان – در ابتدا، ۲ میلی گرم (میلی گرم) سه یا چهار بار در روز. پزشک ممکن است در صورت نیاز دوز شما را افزایش دهد. با این حال، دوز معمولا بیش از ۱۶ میلی گرم در روز نیست.
کودکان – مصرف و دوز باید توسط پزشک تعیین شود.

biperiden بی پریدین

اگر یک نوبت را فراموش کردم چه باید بکنم؟

اگر یک نوبت از این دارو را فراموش کردید، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. با این حال، اگر تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده است، دوز فراموش شده را نادیده بگیرید و به برنامه دوز معمولی خود بازگردید. دوزها را دو برابر نکنید.

نگهداری و یا دفع بی پریدن

✔️ دارو را در ظرف دربسته در دمای اتاق، دور از حرارت، رطوبت و نور مستقیم نگهداری کنید. از یخ زدگی نگهداری شود.

✔️ دور از دسترس اطفال نگه دارید.

✔️ داروهای تاریخ گذشته یا داروهایی که دیگر مورد نیاز نیستند را نگه ندارید.

✔️ از پزشک خود بپرسید که چگونه باید داروهایی را که استفاده نمی کنید دور بریزید.

چه اقدامات احتیاطی خاصی را باید رعایت کنم؟

⭕ پزشک باید پیشرفت شما را در ویزیت های منظم بررسی کند تا تغییراتی در دوزتان ایجاد کند و هرگونه عوارض ناخواسته را بررسی کند.

⭕ در صورت بروز هرگونه افکار و رفتار غیرمعمول یا عجیب در حین دریافت بیپریدن، حتماً آن را با پزشک خود در میان بگذارید. برخی از تغییراتی که در افرادی که این دارو را دریافت می‌کنند، مانند مصرف بیش از حد الکل در افراد الکلی است. تغییرات دیگر ممکن است گیجی، بدتر شدن افسردگی، توهمات بصری (دیدن چیزهایی که وجود ندارند)، افکار خودکشی، و هیجان غیرعادی، عصبی بودن یا تحریک پذیری باشد.

⭕ Biperiden ممکن است باعث خواب‌ آلودگی، مشکل در کنترل حرکات، یا مشکل در تفکر یا دید واضح شود. قبل از رانندگی، استفاده از ماشین آلات خطرناک یا انجام کارهای دیگری که نیاز به هوشیاری، هماهنگی و توانایی خوب فکر کردن یا دیدن دارند، مطمئن شوید که چگونه به این دارو واکنش نشان می دهید.

⭕ این دارو به اثرات الکل و سایر داروهای تضعیف کننده (داروهایی که باعث خواب آلودگی یا کم هوشی شما می شوند) می افزاید. برخی از نمونه‌های داروهای گیج کننده، آنتی هیستامین‌ ها یا دارو برای تب یونجه یا سرما خوردگی هستند. آرام بخش ها یا داروهای خواب آور؛ تجویز داروی مسکن یا مخدر؛ باربیتورات ها یا دارو برای تشنج؛ شل کننده های عضلانی؛ یا داروهای بی حس کننده، از جمله برخی از داروهای بی حس کننده دندان. در حین مصرف این دارو یا قبل از مصرف هر یک از موارد فوق با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض جانبی

عوارض جانبی بی پریدین (biperiden)

یک دارو در کنار اثرات مورد نیاز خود ممکن است عوارض ناخواسته ای نیز ایجاد کند. اگرچه همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز ممکن است به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشید.

در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر فوراً با پزشک مشورت کنید:

🔺اضطراب
🔺درد یا ناراحتی قفسه سینه
🔺لرز
🔺عرق سرد
🔺گیجی
🔺سردرگمی در مورد هویت، مکان و زمان
🔺کاهش دفعات ادرار
🔺کاهش حجم ادرار
🔺مشکل در دفع ادرار (دریبل زدن)
🔺رفتار آشفته
🔺سرگیجه، غش یا سبکی سر هنگام بلند شدن از حالت درازکش یا نشسته
🔺خشکی دهان

🔺ضربان قلب نامنظم
🔺حرکات نامنظم و پیچشی و کنترل نشده صورت، دست ها، یا پاها
🔺تحریک پذیری و عصبی بودن
🔺ادرار دردناک
🔺بی قراری
🔺تکان دادن
🔺تنگی نفس
🔺ضربان قلب آهسته یا نامنظم
🔺مشکل خواب
🔺خستگی غیر معمول
🔺احساس کاذب یا غیرعادی خوب بودن
🔺هایپرونتیلاسیون

برخی از عوارض جانبی ممکن است برای بیمار رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. این عوارض جانبی ممکن است در طول درمان از بین بروند زیرا بدن شما با دارو سازگار می شود. همچنین، پزشک ممکن است بتواند راه های پیشگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی را به شما بگوید. اگر هر یک از عوارض جانبی زیر ادامه دارد یا آزار دهنده است یا اگر در مورد آن ها سؤالی دارید، با پزشک خود مشورت کنید:

🔴 تاری دید
🔴 مشکل در اجابت مزاج (مدفوع)
🔴 خواب آلودگی
🔴 حالت تهوع
🔴 استفراغ

سایر عوارض جانبی که ذکر نشده اند ممکن است در برخی از بیماران رخ دهند. اگر متوجه عوارض دیگری شدید، با پزشک مشورت کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart
به بالای صفحه بردن