تاثیر ویتامین D بر پارکینسون

فهرست مطالب

تاثیر ویتامین D بر پارکینسون

با انجام آزمایش هایی بر روی مبتلایان به پارکینسون مشخص شد که سطح ویتامین D در این بیماران بسیار پایین است. البته با پیشرفت بیماری میزان ویتامین D در بدن آن ها کمتر نشد.

براساس مطالعات بیشتر احتمال ابتلا به پارکینسون در افرادی با سطوح پایین ویتامین D بیشتر است. هرچند هنوز علت مشخصی برای این مورد کشف نشده است و آیا ویتامین D نقش محافظتی دارد یا نه.

فهرست مطالب

ویتامین D و پارکینسون

ویتامین D یک عنصر ضروری است که در مواد غذایی بسیار کمی وجود دارد. به طور کلی به عنوان یک مکمل غذایی مصرف می شود یا در حضور نور خورشید توسط بدن تولید می شود. اشعه ماوراء بنفش بر روی پوست باعث سنتز ویتامین D می شود. تمام سلول های بدن، از جمله سلول های مغز (نورون ها)، گیرنده های ویتامین D دارند. در حالی که به خوبی شناخته شده است که ویتامین D باعث افزایش جذب کلسیم در روده می شود و نقش مهمی در سلامت استخوان ایفا می کند، نقش آن در مغز کمتر شناخته شده است.

کمبود ویتامین D در میان افراد مبتلا به بیماری پارکینسون (PD) شایع است. هنوز مشخص نیست که مبتلایان به پارکینسونی که کمبود ویتامین D دارند آیا به علت کمتر بیرون آمدن و کمتر در معرض آفتاب قرار گرفتن است یا اینکه مکانیسم بیماری وجود دارد که باعث کاهش ویتامین D در بدن می شود. کمبود ویتامین D می تواند منجر به عوارضی مانند ضعیف شدن استخوان ها شود. افراد مبتلا به پارکینسون که کمبود ویتامین D دارند ممکن است در معرض خطر شکستگی استخوان قرار داشته باشند.

ویتامین D و تاثیر بر انواع خاصی از ژنتیک

مصرف مکمل های ویتامین D ممکن است به برخی از بیماران مبتلا به PD، به ویژه آنهایی که زمینه ژنتیکی خاصی دارند، کمک کند. 

یک کارآزمایی بالینی که مکمل‌های ویتامین D را مورد مطالعه قرار داد، نشان داد، افرادی با نسخه‌های ژنی خاص، به نام‌های Fokl TT و Fokl CT، از مصرف ویتامین D سود می‌برند در حالی که افرادی که نسخه ژنی Fokl CC دارند، بر روی آن ها تاثیر خاصی نداشت. تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما به نظر می رسد که ویتامین D ممکن است در کند کردن پیشرفت پارکینسون در برخی از بیماران نقش داشته باشد.

ویتامین D و افت فشار خون ارتواستاتیک

سطوح پایین ویتامین D همچنین با افت فشار خون ارتواستاتیک، کاهش شدید فشار خون که هنگام ایستادن در افراد مبتلا به پارکینسون رخ می دهد، مرتبط است. افت فشار خون ارتواستاتیک می تواند خطرناک باشد، زیرا می تواند باعث سرگیجه یا از دست دادن هوشیاری شود و یا منجر به افتادن و آسیب فرد شود. یک مطالعه نشان داد که آن دسته از بیماران مبتلا به پارکینسون که افت فشار خون ارتواستاتیک را تجربه کردند، در مقایسه با بیماران مبتلا به پارکینسون که افت فشار خون ارتواستاتیک را تجربه نکردند، بیشتر در معرض سطوح پایین ویتامین D بودند. با این حال، دلایل اصلی این امر هنوز مشخص نیست.

مصرف مکمل ویتامین D در بیماران پارکینسون

در حال حاضر، هیچ دستورالعملی در مورد مکمل ویتامین D برای افراد مبتلا به پارکینسون وجود ندارد و هر بیمار باید مکمل را با پزشک خود در میان بگذارد. پزشک می تواند سطح ویتامین D شما را از طریق آزمایش خون تعیین کند و مکمل برای محافظت از سلامت استخوان در افراد دارای سطوح کمبود ویتامین توصیه می شود.

علائم کمبود ویتامین D

❌ زود به زود مریض شدن و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن

خستگی

❌ درد استخوان و کمر

افسردگی

❌ اختلال در ترمیم زخم

❌ پوکی استخوان

❌ ریزش مو

❌ درد عضلانی

افزایش وزن

اضطراب

دارو

درمان کمبود ویتامین D در پارکینسون

درمان کمبود ویتامین D در درجه اول شامل مصرف مکمل است. اگر پزشک تشخیص دهد که شما واقعاً فاقد این ماده غذایی هستید، ممکن است گزینه های زیر را توصیه کند.

مکمل ها

کمبود ویتامین D ممکن است با مکمل های ویتامین D درمان شود. برای اطمینان از دوز مناسب، باید از پزشک مشورت بگیرید.

درموارد کمبود شدید ممکن است پزشک مکمل های با دز بالاتر را تجویز کند که با نمونه های بدون نسخه قابل رفع شدن نیست. برای نمونه برای شما تزریق ویتامین D را تجویز کند.

درمان های طبیعی

به غیر از مکمل های ویتامین D، پزشک ممکن است توصیه کند که غذاهای غنی از ویتامین D بیشتری را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. مانند:

🥗 ماهی چرب
🥗 زرده تخم مرغ
🥗 غلات غنی شده
🥗 شیر و آبمیوه با ویتامین D اضافه شده
🥗 ماست
🥗 جگر گاو

از آنجایی که نور خورشید نیز منبع طبیعی ویتامین D است، پزشک ممکن است توصیه کند که بیشتر اوقات بیرون بروید. با این حال، با توجه به اثرات منفی قرار گرفتن در معرض بیش از حد اشعه ماوراء بنفش (UV)، باید دستورالعمل های پزشک خود را به دقت دنبال کنید.

مطالعه بیشتر: غذاهای مضر و مفید برای پارکینسون

تست آنلاین پارکینسون روشی سریع و آسان برای تشخیص بیماری پارکینسون است. برای شروع تست بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

سخن آخر

کمبود ویتامین D بسیار رایج است و اکثر مردم از آن بی اطلاع هستند. به این دلیل که علائم اغلب نامحسوس هستند، به این معنی که تشخیص اینکه آیا این علائم ناشی از سطوح پایین ویتامین D هستند یا عوامل دیگر دشوار است.

اگر فکر می کنید ممکن است کمبود ویتامین D داشته باشید، نیاز است که به پزشک مراجعه کنید و آزمایش خون بدهید.

خوشبختانه، کمبود ویتامین D معمولاً به راحتی قابل رفع است. با قرار گرفتن در معرض نور خورشید و یا مصرف غذاهای غنی از ویتامین D مانند ماهی های چرب یا محصولات لبنی غنی شده در رژیم غذایی.

در برخی موارد، پزشک ممکن است مصرف مکمل ویتامین D را نیز توصیه کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart
به بالای صفحه بردن