جلوگیری از سکته مغزی

فهرست مطالب

۵ روش جلوگیری از تکرار سکته مغزی

افرادی بسیار پس از تجربه اولین سکته مغزی در خطر تکرار مجدد آن قرار دارند. به این دلیل که بسیاری از مردم سبک زندگی نامناسب و عادت های بدی دارند که باعث می شود سلامت شان به خطر بیافتد. برای جلوگیری از تکرار سکته مغزی باید کاملا بر روی نحوه زندگی خود تجدید نظر کنید، به این دلیل ظرفیت مغز و بدن هرکسی متفاوت است و در اثر این اتفاق ممکن است دچار عوارضی شوید که راه درمانی برای آن ها وجود نداشته باشد.

فهرست مطالب

💠نوع سکته ای که فرد دچار آن شده است مستقیماً بر روش های پیشگیری از سکته دوم تأثیر می گذارد. دو دسته اصلی سکته مغزی وجود دارد: هموراژیک و ایسکمیک. 

💠اگر یک سکته مغزی هموراژیک یا همراه با خونریزی بود، کنترل فشار خون را توصیه می کنیم. برای این کار می‌توانید دارو و همچنین تغییر سبک زندگی از جمله کاهش نمک، تغذیه سالم و ورزش مانند پیاده روی یا دوچرخه سواری را امتحان کنید. 

💠اگر یک سکته مغزی ایسکمیک یا همراه با لخته خون باشد، اول از همه باید مشخص شود که چه چیزی باعث تشکیل لخته شده است. برای تعیین این موضوع، رگ های خونی سر و گردن بررسی می شوند و در میان متغیرهای دیگر، به نحوه عملکرد قلب توجه می شود. معمولاً برای کاهش خطر سکته مغزی ایسکمیک مصرف آسپرین و داروهای کلسترول را توصیه می شود. آسپرین از چسبیدن پلاکت های خون به همدیگر جلوگیری می کند. داروها، کلسترول LDL (یا کلسترول “بد”) را کاهش می دهند. به طور خاص، استاتین ها همراه با آسپرین برای کاهش خطر سکته مغزی ایسکمیک مفیدند.

سکته مغزی

آنچه باعث اولین سکته مغزی شده می تواند باعث سکته مجدد شود

علل سکته دوم (سوم یا چهارم) اغلب مانند سکته اولیه است:

⭕ فشار خون بالا در صورت عدم کنترل، خطر سکته مغزی را دو برابر می کند.

⭕ کلسترول بالا می تواند منجر به تجمع پلاک در شریان ها و کاهش جریان خون به مغز و سایر قسمت های بدن شود.

⭕ دیابت و قند خون بالا به رگ های خونی آسیب می رساند و احتمال تشکیل لخته های خون را افزایش می دهد.

⭕ سیگار باعث غلیظ شدن خون و احتمال ایجاد پلاک در رگ ها می شود.

⭕ چاقی احتمال سکته مغزی را افزایش می دهد و با دیابت، بیماری قلبی و فشار خون بالا مرتبط است.

⭕ ناهنجاری های قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی می تواند باعث ایجاد لخته در قلب شود که سپس به مغز می رود.

سکته مغزی

۵ راه برای جلوگیری از تکرار سکته مغزی

۱- مصرف داروها

داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کنید. اگر احساس بهتر بودن و یا حتی بدتر شدن دارید، مصرف دارو را قطع و یا بیشتر نکنید. دستورالعمل پزشک را به دقت دنبال کنید.

۲- داشتن رژیم غذایی سالم

انجمن قلب آمریکا استفاده از رژیم غذایی مدیترانه ای را برای جلوگیری از تکرار سکته مغزی توصیه می کند. یعنی مصرف گوشت سفید به جای گوشت قرمز، میوه ها و سبزیجات به جای نان و کربوهیدرات ها. از خوردن غذاهای سرخ شده و شیرینی ها پرهیز کنید. مصرف الکل را به حداقل برسانید. 

۳- دریافت حمایت

بسیاری از مردم پس از سکته مغزی افسرده می شوند. اغلب، اگر تغییراتی در حافظه آن ها بوجود بیاید، مانند ناتوانی در انجام ریاضیات یا به خاطر آوردن اطلاعات با سرعت معمول، سریعا ناامید می شوند. گفتاردرمانی، کاردرمانی و فیزیوتراپی می تواند کمک کننده باشد. و اگر احساس افسردگی می‌کنید، پزشک می‌تواند شما را به یک روانشناس ارجاع دهد یا داروهایی برای بهتر شدن حالتان تجویز کند. بازماندگان سکته مغزی و عزیزانشان نیز می توانند از گروه های حمایتی بهره مند شوند.

✅ مطالعه بیشتر: تغییرات عاطفی و شخصیتی بعد از سکته مغزی

۴- خودداری از کشیدن سیگار

اگر سیگار می کشید، همین حالا آن را ترک کنید. سیگار خطر سکته مغزی و همچنین خطر ابتلا بعضی از سرطان ها را افزایش می دهد. اگر در اطراف افرادی هستید که سیگار می کشد.

۵- خودداری از کشیدن سیگار

🔺فیبریلاسیون دهلیزی (افیب)، سبب ضربان قلب نامنظم و گاهی سریع می شود که خطر سکته مغزی را تا حد زیادی افزایش می دهد. یک بیماری جدی و خطرناک است که می تواند باعث لخته شدن خون در قلب شود، که می تواند در بدن حرکت کند و باعث سکته مغزی ایسکمیک شود.

🔺افیب با داروهایی برای کاهش لخته‌های خون درمان می‌ شود و همچنین به طور مرتب ضربان قلب شما بررسی می شود. همچنین یک رژیم غذایی سالم برای قلب، ورزش کردن، حفظ وزن سالم و پرهیز از الکل توصیه می شود.

🔺افرادی که دیابت، فشار خون و کلسترول بالا دارند نیز در مقایسه با جمعیت عمومی در معرض خطر بیشتری برای سکته هستند. همکاری با پزشک برای مدیریت عوامل خطر و جلوگیری از تکرار سکته مغزی مهم است.

سکته مغزی

علائم هشدار دهنده را نادیده نگیرید

🟩 اگر هرگونه علائم سکته مغزی را تجربه کردید، فورا با اورژانس تماس بگیرید.

🟩 علائم ممکن است شامل از دست دادن بینایی در یک چشم یا نیمی از میدان دید باشد. بی حسی یا ضعف در یک طرف بدن؛ مشکلات در صاف نشستن.

🟩 سردرد شدید یا احساس سرگیجه مداوم می تواند از علائم هشدار دهنده باشد.

🟩 اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، فورا کمک پزشکی بگیرید و از خانواده و دوستان راهنمایی نخواهید. همین طور منتظر نباشید و فکر نکنید که علائم شما از بین می روند.

🟩 برای درمان فرصت محدودی وجودی دارد، یعنی ۴.۵ ساعت وقت دارید، تا داروهایی برای درمان سکته های مغزی ایسکمیک دریافت کنید – بنابراین بدون تأخیر به دنبال کمک پزشکی باشید.

مراقب علائم دوم باشید

با استفاده از روش زیر (BE FAST) می توانید از تکرار مجدد سکته مغزی جلوگیری کنید:

🟠 B (Balance) برای تعادل: از دست دادن تعادل یا هماهنگی به طور ناگهانی.
🟠 E (Eye) برای چشم: تغییر ناگهانی بینایی، مانند از دست دادن بینایی در یک یا هر دو چشم یا دوبینی.
🟠 F (Face) برای صورت: افتادگی صورت در یک طرف صورت.
🟠 A (Arm) برای بازوها: احساس ضعف ناگهانی در یک دست و پا
🟠 S (Speak) برای گفتار: ایجاد مشکل در بیان کلمات و همچنین مشکل در فهمیدن حرف های دیگران
🟠 T (Time) برای زمان: رویکرد “صبر کن تا خودش خوب شوذ” را در پیش نگیرید – با اورژانس تماس بگیرید یا سریعا به بخش اورژانس بروید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart
به بالای صفحه بردن