پارکینسون جوانی

فهرست مطالب

پارکینسون جوانی | علائم پارکینسون در جوانان

پارکینسون بیماری ای نیست که فقط مخصوص افراد مسن باشد؛ اگر چه معمولا در حدود سن ۶۰ سالگی یا بیشتر تشخیص داده می شود، اما علائم ممکن است در ۵۰ سالگی یا قبل از آن شروع شود؛ در این صورت، این بیماری، پارکینسون جوانی (young-onset Parkinson’s disease (YOPD نامیده می شود.

برآوردها متفاوت هستند، اما حدود ۱۰ درصد از افراد مبتلا به پارکینسون، در دسته پارکینسون جوانی قرار می گیرند. با این که زمان تشخیص بیماری در میزان علائم بالقوه و گزینه های درمان، تاثیر گذار نیست و برای همه بیماران یکسان است، با این حال، ممکن است علائم پارکینسون در جوانان متفاوت باشد. 

🟢 مطالعه بیشتر: بیماری پارکینسون چیست؟

همچنین ممکن است روش های مختلفی برای درمان علائم وجود داشته باشد و حتی ممکن است علائم بیماری، با شرایط خاص در محیط کار و خانواده متغیر باشد. افرادی که در سن جوانی بیماری شان تشخیص داده می شوند معمولا علائم خود را پنهان می کنند و یا از علائمی که تجربه می کنند، تعبیر اشتباهی برداشت می کنند.

فهرست مطالب

علائم پارکینسون در جوانی

علائم بیماری پارکینسون جوانی در افراد مختلف متفاوت است و بیشتر احتمال دارد که دیستونی را تجربه کنند. دیستونی در حقیقت، یک انقباض عضلانی ناخواسته است که معمولا منجر به یک وضعیت غیر عادی دردناک، مانند چرخش درونی پا می شود. در برخی از افراد، دیستونی، اولین علامت پارکینسون است و پس از تمرین های ورزشی مشاهده می شود. (این علامت می تواند بعدا در جریان بیماری نیز رخ می دهد.) 

از سوی دیگر، افراد مبتلا به پارکینسون جوانی احتمال کمتری دارند که مشکل تعادل و یا اختلال در حافظه و یا تفکر (زوال عقل) داشته باشند. پیشرفت تدریجی بیماری پارکینسون جوانی در طول زمان، به طور کلی، کندتر است.

لرزش دست در جوانی

لرزش دست در جوانی می تواند یکی از علائم بیماری پارکینسون باشد. هر چند ممکن است فرد در حین ابتلا به این بیماری لرزش دست را تجربه نکند. 

لرزش دست پارکینسون بیشتر زمانی اتفاق می افتد که فرد در حال استراحت باشد و در زمان فعالت این لرزش متوقف می شود. اما کم کم با پیشرفت بیماری در طی سالیان این لرزش در حین فعالیت های روزانه هم می تواند تداخل ایجاد کند و مانع انجام فعالیت های شخص شود.

برای مثال در هنگام غذا خوردن، غذا از داخل قاشق بیرون میریزد و یا اینکه فرد نمی تواند به راحتی آب از لیوان بخورد.

تشخیص پارکینسون در جوانی

افرادی که مبتلا به پارکینسون جوانی هستند ممکن است یک راه طولانی تا تشخیص داشته باشند، گاهی قبل از رسیدن به نتیجه درست، به آزمایش های مختلفی می پردازند. اما اگر پارکینسون در سنین بالاتر تشخیص داده شود، YOPD بر اساس تاریخچه پزشکی و معاینه فیزیکی بیمار تشخیص داده می شود.

هیچ سنجش زیستی و اندازه گیری عینی (مثلا سطح پروتئین دیده شده در آزمایش آزمایشگاهی یا اسکن تصویری) که بتواند پارکینسون را تشخیص دهد، مورد تایید قرار نگرفته است. 

هنگامی که افراد جوان و پزشکان انتظار بیماری پارکینسون را ندارند، ممکن است علائم پارکینسون در جوانان به عنوان علائم بیماری دیگری شناسایی شود و پارکینسون جوانی تشخیص داده نشود یا تشخیص پارکینسون جوانی به تعویق افتد. 

مثلا ممکن است، پیش از آنکه در نهایت پارکینسون جوانی تشخیص داده شود، سفتی بازو و یا شانه ها را به آرتروز، آسیب های ورزشی یا سایر شرایط پزشکی نسبت دهند، و این یک اتفاق غیر عادی نیست!

تست آنلاین پارکینسون روشی سریع و آسان برای تشخیص بیماری پارکینسون است. برای شروع تست بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

عوامل محیطی و ژنتیکی در پارکینسون جوانی

در همه افراد مبتلا به پارکینسون جوانی، هم تغییرات ژنتیکی و هم عوامل محیطی باعث ایجاد درجه های مختلفی از بیماری می شوند. در افراد جوان تر، به ویژه کسانی که چندین عضو از خانواده آن ها مبتلا به پارکینسون جوانی هستند، ژنتیک می تواند نقش بزرگی را بازی کند. برخی جهش های ژنتیکی با افزایش خطر ابتلا به پارکینسون جوانی همراه هستند. اگر سابقه خانوادگی پارکینسون جوانی وجود داشته باشد، ممکن است آزمایش ژنتیکی بررسی شود تا وجود یا عدم وجود این جهش ها مشخص شود.

تست ژنتیکی می تواند از طریق دفتر دکتر انجام شود اما عمدتا در بخش مطالعات بالینی انجام می شود؛ زیرا به عنوان بخشی از تحقیق، اطلاعات ژنتیکی دیدگاه ارزشمندی برای درک بهتر بیماری و درمان های بالقوه ارائه می دهد. برای اطلاعات بیشتر و در مورد مزایا و معایب، بایستی با پزشک، مشاور ژنتیک و خانواده صحبت کرد.

درمان پارکینسون جوانی

گزینه های مدیریت علائم پارکینسون اساسا یکسان است و مهم نیست که بیماری کی تشخیص داده شده باشد. افراد جوان ممکن است تجویز دارو را به تاخیر بیاندازند یا شروع به مصرف داروهای غیر از لوودوپا بکنند، به خصوص اگر علائم خفیف باشد و در کار، فعالیت های بدنی یا تعاملات اجتماعی تاثیر نداشته باشند. در افراد جوان تر، احتمال گسترش حرکات غیر ارادی و غیرقابل کنترل بیشتر است. که در واقع، عارضه ای ناشی از مصرف طولانی مدت لوودوپا و دوره طولانی بیماری پارکینسون است. بنابراین، ممکن است به جای آن، درمان با یک مهارکننده MAO-B، آموناتادین، آگونیست دوپامین شروع شود یا وقتی که لرزش بدن مشخصا شروع شده باشد، داروهای آنتی کولینرژیک را شروع کنند. پزشکان و محققان در مورد این که آیا بهتر است درمان را با لوودوپا شروع کنند یا نه، کنترل علائم، بالا بردن حداکثری کیفیت زندگی و اجازه فعالیت به فرد تا زمانِ ممکن را در نظر می گیرند.

ممکن است برای به تاخیر انداختن عوارض حرکتی، از تجویز لوودوپا اجتناب شود. برای اینکه مشخص شود چه دارویی و چه زمانی برای بیمار مناسب است، پزشک می تواند توضیحات بیشتری در مورد این مسئله داده و نکات مثبت و منفی هر دو رویکرد را برای بیمار شرح دهد.

ازدواج و پارکینسون جوانی

پارکینسون جوانی می تواند روابط با همسر را تحت تاثیر قرار دهد. صحبت کردن آشکارا و صادقانه در مورد نگرانی های حال حاضر و آینده، و همچنین رسیدگی به علائم و مشکلاتی (به ویژه در مورد سلامت جنسی) که پیش می آید، می تواند مفید باشد. همکاری و انعطاف پذیری در هر مشارکتی مهم است و مدیریت زندگی، با وجود بیماری پارکینسون، حتی حیاتی تر هم می شود.

مطالعه بیشتر: مشکلات جنسی حاصل از بیماری پارکینسون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart
به بالای صفحه بردن