بنزتروپین (Benztropine)

فهرست مطالب

قرص و آمپول بنزتروپین (Benztropine) برای درمان پارکینسون| نام تجاری ®Cogentin

بنزتروپین همراه با سایر داروها برای درمان علائم بیماری پارکینسون و لرزش ناشی از سایر مشکلات پزشکی یا داروها استفاده می شود. بنزتروپین در دسته ای از داروها به نام آنتی کولینرژیک قرار دارد. این دارو با مسدود کردن یک ماده طبیعی خاص (استیل کولین) به کاهش علائم در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون کمک می کند.

مطالعه بیشتر: داروهای مناسب پارکینسون

بنزتروپین به صورت قرص خوراکی و قبل از خواب مصرف می شود. بسته به علائم شما ممکن است از یک بار تا چهار بار در روز مصرف شود. بنزتروپین را هر روز تقریباً در زمان مشخصی استفاده کنید. 

بنزتروپین را دقیقا طبق دستور مصرف کنید و از پزشک یا داروساز خود بخواهید هر قسمتی را که متوجه نمی شوید توضیح دهد.

پزشک ممکن است در ابتدا با دوز کم شروع کند و پس از مشاهده پاسخ شما به بنزتروپین، آن را به آرامی افزایش دهد.

بدون مشورت با پزشک خود، مصرف بنزتروپین را به طور ناگهانی قطع نکنید، به خصوص اگر از داروهای دیگری نیز استفاده می کنید. توقف ناگهانی می تواند باعث بازگشت علائم بیماری پارکینسون شود.

فهرست مطالب

بنزتروپین (Benztropine)

چه اقدامات احتیاطی خاصی را باید رعایت کنم؟

قبل از مصرف Benztropine

🟡 اگر به بنزتروپین، هر داروی دیگر و یا هر یک از مواد تشکیل دهنده بنزتروپین حساسیت دارید، به پزشک و داروساز خود اطلاع دهید. از پزشک یا داروساز درمورد مواد تشکیل دهنده دارو بپرسید.

🟡 به پزشک و داروساز بگویید که چه داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین ها، مکمل های غذایی و محصولات گیاهی را مصرف می کنید یا قصد دارید مصرف کنید. حتماً به یکی از موارد زیر اشاره کنید: داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای مانند دزیپرامین (Norpramin)، کلومیپرامین (Anafranil)، ایمی پرامین (Tofranil)، یا تریمیپرامین (Surmontil) یا هالوپریدول (Haldol).

🟡 اگر دچار دیسکینزی تاخیری (حرکت غیرقابل کنترل صورت، زبان یا سایر اعضای بدن)، گلوکوم، هایپرتروفی پروستات (بزرگ شدن غده پروستات) یا سایر مشکلات سیستم ادراری یا مشکلات قلبی یا فشار خون هستید به پزشک خود اطلاع دهید

🟡 اگر باردار هستید، قصد بارداری دارید یا در حال شیردهی هستید به پزشک خود اطلاع دهید. اگر در حین مصرف بنزتروپین باردار شدید، با پزشک خود تماس بگیرید. 

مطالعه بیشتر: بارداری و شیردهی در زنان مبتلا به پارکینسون
اگر در حال انجام عمل جراحی از جمله جراحی دندان هستید، به پزشک یا دندانپزشک بگویید که بنزتروپین مصرف می کنید.
باید بدانید که این دارو ممکن است شما را خواب آلود کند. تا زمانی که متوجه نشدید این دارو بر شما تأثیر می گذارد، رانندگی نکنید یا با ماشین آلات کار نکنید.

🟡 به یاد داشته باشید که الکل می تواند به خواب آلودگی ناشی از بنزتروپین بیفزاید.
برای جلوگیری از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید از لباس های محافظ، عینک آفتابی و ضد آفتاب استفاده کنید. بنزتروپین ممکن است پوست شما را به نور خورشید حساس کند. 

مطالعه بیشتر: مشکلات پوستی در پارکینسون

🟡 اگر ۶۵ سال یا بیشتر دارید، در مورد خطرات و مزایای مصرف بنزتروپین با پزشک خود صحبت کنید. افراد مسن معمولا نباید بنزتروپین مصرف کنند زیرا به اندازه سایر داروهایی که می توان برای درمان همان بیماری استفاده کرد، ایمن یا مؤثر نیست.

چه دستورات غذایی خاصی را باید رعایت کنم؟

نیازی به رعایت رژیم غذایی خاصی نیست مگر اینکه پزشک برای تان رژیم غذایی خاصی را در نظر بگیرد.

اگر یک نوبت را فراموش کردم چه باید بکنم؟

دوز فراموش شده را به محض یادآوری مصرف کنید. با این حال، اگر تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده است، دوز فراموش شده را رها کنید و برنامه مصرف دوز منظم خود ادامه دهید. برای جبران نوبت فراموش شده دوز اضافی مصرف نکنید.

تست آنلاین پارکینسون روشی سریع و آسان برای تشخیص بیماری پارکینسون است. برای شروع تست بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

عوارض جانبی بنزتروپین (Benztropine)

وجود عوارض جانبی بنزتروپین شایع است. اگر هر یک از این علائم شدید است یا از بین نمی رود، به پزشک خود اطلاع دهید:

خشکی دهان
⭕ مشکل یا درد هنگام ادرار کردن 
⭕ یبوست
⭕ استفراغ
⭕ حالت تهوع
⭕ از دست دادن اشتها

برخی از عوارض جانبی می توانند جدی باشند. اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کردید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

🔴 جوش های پوستی
🔴 ضربان قلب سریع، نامنظم یا تپنده
🔴 تب
🔴 گیجی
🔴 افسردگی
🔴 هذیان یا توهم
🔴 بینایی تغییر می کند

بنزتروپین ممکن است عوارض جانبی دیگری ایجاد کند. در صورت بروز هرگونه مشکل غیرعادی در حین مصرف این دارو با پزشک خود تماس بگیرید.

نگهداری و یا دفع بنزتروپین (Benztropine)

🟢 این دارو را در همان ظرفی که تهیه کرده اید، محکم بسته و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید. آن را در دمای اتاق و دور از نور، گرما و رطوبت اضافی (نه در حمام) نگهداری کنید.

🟢 حتما دارو را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا بسیاری از ظروف (مانند قرص های هفتگی و قطره های چشمی، کرم ها، چسب ها و …) در برابر کودک مقاوم نیستند و کودکان خردسال می توانند آن ها را به راحتی باز کنند. برای محافظت از کودکان خردسال در برابر مسمومیت، همیشه درپوش‌های ایمنی را قفل کنید و بلافاصله دارو را در مکانی امن قرار دهید – جایی که بالا و دور از دید و دسترس آن ها باشد.

🟢 داروهای غیر ضروری باید به روش های خاصی دور ریخته شوند تا اطمینان حاصل شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد نمی توانند آن ها را مصرف کنند. با این حال، نباید این دارو را داخل توالت بریزید. درعوض، بهترین راه برای دور انداختن داروها از طریق یک برنامه بازپس گیری دارو است. با یک داروخانه صحبت کنید و از آن ها شرایط بازپسگیری دارو و یا نحوه معدوم سازی را بپرسید.

بنزتروپین (Benztropine)

در موارد اورژانسی یا مصرف بیش از حد دارو

در زمان هایی که فرد بیش از حد مجاز دارو را مصرف کرده و یا از عوارض ناشی از مصرف دارو آسیب دیده است حتما با اورژانس تماس بگیرید و شرایط را برای آن ها شرح دهید.

علائم مصرف بیش از حد ممکن است شامل موارد زیر باشد:

⭕ هیجان
⭕ گیجی
⭕ عصبی بودن
⭕ دیدن چیزهایی که وجود ندارند (توهم)
⭕ سرگیجه
⭕ ضعف عضلانی
⭕ دهان خشک
⭕ تاری دید
⭕ ضربان قلب تند یا تند
⭕ ناراحتی معده
⭕ استفراغ

⭕ ادرار دردناک
⭕ مشکل در بلع
⭕ راش
⭕ سردرد
⭕ پوست گرم، خشک، برافروخته
⭕ استفراغ خونی
⭕ کما
⭕ گرمازدگی
⭕ سوزش سردل
⭕ یبوست

اطلاعات بیشتر ...

✅ تمام قرار ملاقات ها را با دکتر خود ثبت کنید.

✅ نگذارید فرد دیگری داروهای شما را مصرف کند.

✅ همیشه فهرستی مکتوب از تمام داروهای تجویزی و بدون نسخه ای که مصرف می‌کنید و همچنین محصولاتی مانند ویتامین‌ها، مواد معدنی یا سایر مکمل‌های غذایی را به همراه داشته باشید. هر بار که به پزشک مراجعه می‌کنید یا در بیمارستان بستری می‌شوید، باید این فهرست را همراه داشته باشید زیرا اطلاعات مهمی هستند که باید در مواقع اضطراری ارائه دهید.

منبع: medlineplus.gov

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart
به بالای صفحه بردن