درمان-لرزش-دست-با-دارو

فهرست مطالب

درمان لرزش دست با دارو

🔺زمانی که لرزش دست به طور قابل توجهی در فعالیت های روزانه تداخل ایجاد کند، درمان دارویی مورد نیاز است. داروهایی که بیشتر برای درمان این بیماری استفاده می شوند شامل بتا بلاکرها مانند پروپرانولول و یک نوع داروی ضد صرع به نام پریمیدون هستند. گاباپنتین (نورونتین) و توپیرامات (توپاماکس)، داروهای دیگری که برای درمان صرع و میگرن استفاده می شوند، به برخی افراد کمک می کند.

فهرست مطالب

درمان لرزش دست با دارو

🔺با استفاده از دارو، افراد مبتلا به لرزش دست ممکن است بتوانند لرزش خود را کنترل کنند و در انجام کارهایی مانند نوشیدن از فنجان یا استفاده از قاشق راحت تر باشند. البته فعالیت های ظریف تر مانند توانایی نخ کردن سوزن، ممکن است همچنان بسیار دشوار باشد. با این حال، برای اکثر افراد، لرز دست ناتوان کننده نیست.

🔺پزشک بر اساس سابقه پزشکی تان تعیین می کند که کدام درمان برای شما بهترین است. هدف از درمان کمک به حداکثر بهبود عملکرد و در عین حال به حداقل رساندن عوارض جانبی دارویی است که مصرف می کنید.

🔺برای افراد مبتلا به لرزش دست خفیف، درمان دارویی معمولاً ضروری نیست. لرزش ممکن است با به حداقل رساندن استرس عاطفی و اجتناب از موادی مانند کافئین و نیکوتین که ممکن است باعث افزایش لرزش شوند، کاهش یابد. در موقعیت‌های اجتماعی، اگر چنین درمان‌هایی توسط پزشک تأیید شود، فرد مبتلا به لرزش خفیف می‌تواند یک بتا بلوکر مصرف کند یا مقدار کمی الکل بنوشد. اگرچه الکل ممکن است لرزش را کاهش دهد، اما خطر افزایش آهسته مصرف شما وجود دارد.

قرص برای لرزش دست

مسدود کننده های بتا برای لرزش دست

🔺بتا بلاکر پروپرانولول بیش از ۴۰ سال است که برای درمان لرزش دست استفاده می شود. سایر بتابلاکرهایی مانند متوپرولول نیز ممکن است موثر باشند.

🔺دقیق مشخص نیست که ایندرال چگونه لرزش را کاهش می دهد، اما این دارو احتمالا با مسدود کردن تکانه های عصبی به ماهیچه ها عمل می کند. تقریباً ۵۰ تا ۶۰ درصد افرادی که ایندرال مصرف می‌کنند کاهش لرزش دست داشتند، اما سرکوب کامل لرزش معمولاً اتفاق نمی افتد. بیشترین تاثیر در لرزش دست و صدا است. بسته به فرمول مورد استفاده، داروها ممکن است یک بار در روز (برای فرمولاسیونی با اثر طولانی تر) یا دو بار در روز مصرف شوند.

بتا بلاکر برای درمان لرزش دست

عوارض مسدود کننده های بتا

🔺بتا بلاکرها برای همه مبتلایان به لرزش دست مناسب نیستند. عوارض جانبی بتابلاکرها می تواند شامل موارد زیر باشد:

⭕ کاهش ضربان قلب
⭕ افت فشار خون
⭕ غش کردن
⭕ بی تفاوتی
⭕ خستگی
⭕ اختلال در نعوظ
⭕ افسردگی

🔺برخی از این عوارض جانبی ممکن است نیاز به توقف درمان داشته باشند.

🔺قبل از مصرف این دارو حتماً موارد زیر را به پزشک خود اطلاع دهید اگر:

📢 مبتلا به آسم یا سایر بیماری های برونشیت هستید (بتابلاکرها ممکن است علائم آسم را ایجاد یا بدتر کنند)
📢 بیماری عروق کرونری یا برخی از آریتمی های قلبی
📢 افسردگی
📢 بیماری کلیوی
📢 بیماری کبدی
📢 دیابت
📢 باردار یا شیرده هستید

🔺در زمانی که ایندرال مصرف می کنید، پزشک ضربان قلب و فشار خون تان را کنترل می کند. به طور کلی، ایندرال در مدت زمان طولانی برای سرکوب لرزش کار می کند. با این حال، نزدیک به ۱۰٪ از مردم پس از یک سال تحمل دارویی پیدا می کنند (یعنی بدن نسبت به آن عادت می کند). این بدان معناست که اثربخشی دارو در همان دوزی که شروع به درمان کرده اید، متوقف می شود. در این صورت پزشک شما دارو یا درمان دیگری را پیشنهاد می کند.

قرص پریمیدون (میزولین) برای لرزش دست

🔺پریمیدون (Mysoline) یک داروی ضد تشنج است که برای درمان لرزش دست موثر است. اگرچه عملکرد دقیق آن مشخص نیست، اما به نظر می رسد پریمیدون به اندازه پروپرانولول موثر است و در اکثر بیماران به طور قابل توجهی لرزش را سرکوب می کند. با این حال، مانند ایندرال، درصدی از افراد ممکن است پس از حدود یک سال نسبت به درمان تحمل دارویی پیدا کنند.

🔺در بیشتر موارد، پریمیدون به افرادی داده می شود که پروپرانولول را تحمل نمی کنند. پریمیدون همچنین می تواند علاوه بر پروپرانولول برای بهبود علائم تجویز شود.

عوارض پریمیدون

🔺میزولین یا پریمیدون ممکن است در مدت زمان کوتاه (در چند روز اول شروع درمان) عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد کند. با این حال، این عوارض جانبی با استفاده طولانی تر کاهش می یابند. عوارض جانبی پریمیدون ممکن است شامل موارد زیر باشد:

⭕ مشکل در راه رفتن
⭕ سرگیجه
⭕ حالت تهوع
⭕ خواب آلودگی
⭕ گیجی
⭕ خستگی

پریمیدون

🔺عوارض جدی این دارو نادر است اما می تواند باعث مشکلاتی در سلول های خونی و مغز استخوان شود. پزشک هر شش تا ۱۲ ماه یکبار برای بررسی مشکلات خونی برایتان آزمایش خون تجویز می کند. میزولین تداخل دارویی با فنوباربیتال دارد، بنابراین این داروها نباید با هم مصرف شوند.

🔺قبل از مصرف پریمیدون، موارد زیر را حتما به پزشک خود اطلاع دهید:

📢 باردار یا شیرده هستید
📢 هر نوع دارویی که مصرف می کنید (میزولین ممکن است با چندین نوع مختلف دارو تداخل داشته باشد.)
📢 مشکلات کلیوی یا کبدی دارید
📢 مشکل گلبول خون دارید

🔺علاوه بر این، هنگام مصرف میزولین باید از نوشیدنی های الکلی خودداری کنید. بدون مشورت با پزشک، مصرف دارو را به طور ناگهانی قطع نکنید یا نوع برند دارو را تغییر ندهید.

سایر داروها برای درمان لرزش دست

توپیرامات (توپاماکس) و لرزش دست

🔺توپاماکس (Topamax) به طور گسترده برای بهبود صرع و میگرن استفاده می شود. بسیاری از پزشکان آن را برای لرزش اساسی و لرزش دست تجویز می کنند. این دارو را با دوز بسیار کم شروع کنید و برای جلوگیری از خواب آلودگی دوز را به آرامی افزایش دهید. بسیاری از بیماران ممکن است احساس کندی ذهن یا خواب آلودگی داشته باشند و باید با پزشک خود در مورد تنظیم دوز مشورت کنند. ۳۰ تا ۴۰ درصد افراد این دارو را در دوزهای بالاتر تحمل نمی کنند.

توپیرامات (توپاماکس) و لرزش دست

گاباپنتین (نورونتین) و لرزش دست

🔺متخصصان از گاباپنتین (نورونتین) برای درمان کوتاه مدت لرزشی که روی دست ها تأثیر می گذارد، استفاده می کنند، اگرچه نحوه عملکرد این دارو مشخص نیست. در بیشتر موارد، این دارو همراه با سایر داروها استفاده نمی شود.

عوارض جانبی نورونتین نادر است اما شامل موارد زیر است:

⭕ بی حالی
⭕ مشکل در راه رفتن
⭕ تحریک پذیری عصبی
⭕ افزایش وزن

گاباپنتین (نورونتین) و لرزش دست

الکل و لرزش دست

🔺برخی از افراد مبتلا به لرزش دست پس از نوشیدن یک لیوان الکل، احساس می کنند که لرزش شان کم شده است. این اثر معمولاً حدود یک ساعت طول می‌کشد، اما پس از آن لرزش ها شدیدتر برمی گردند. به طور کلی توصیه نمی شود که لرزش دست را با الکل درمان کنید.

بنزودیازپین ها و درمان لرزش دست

🔺بنزودیازپین ها (آتیوان، کلونوپین، والیوم و زاناکس) ممکن است به افرادی که لرزش دست شان با داروهای دیگر بهبود نیافته است کمک کند. به نظر می رسد این داروها لرزش های مرتبط با استرس عاطفی یا اضطراب را تسکین می دهند. عوارض جانبی بنزودیازپین ها شامل گیجی، از دست دادن حافظه و بی حالی است. برای اکثر افراد مصرف طولانی مدت این داروها مناسب نیست.

بنزودیازپین ها و درمان لرزش دست

تزریق بوتاکس و درمان لرزش دست

🔺بوتاکس می تواند برای درمان برخی از مشکلات حرکتی تجویز شود. این داروها با تضعیف عضلات، لرزش را کاهش می دهند. این دارو همچنین می تواند برای درمان لرزش صدا یا سر استفاده شود. این درمان شامل تزریق هر سه ماه یک بار است.

🔺اگر باردار هستید یا اگر مبتلا به سندرم پس از فلج اطفال، یا سندرم ایتون لامبرت هستید، از مصرف این دارو خودداری کنید. عوارض جانبی بوتاکس نادر است، اما ممکن است سبب ضعف بیش از حد عضلانی یا از دست دادن اشتها شود.

درمان های جایگزین لرزش دست با دارو

🔺در حال حاضر، شواهدی مبنی بر مفید بودن درمان های جایگزین در درمان لرزش دست وجود ندارد. بیمارانی که لرزش دارند با استرس عاطفی بدتر می‌شوند، ممکن است تکنیک های آرام‌سازی برای کاهش موقت علائم مفید باشند.

🔺برخی از مکمل های گیاهی ممکن است لرزش را بدتر کنند. همیشه قبل از هر گونه درمان جایگزین با پزشک خود مشورت کنید. (درمان لرزش دست در طب سنتی)

قاشق یار هوشمند “قاشق ضد لرزش دست”

قاشق یار هوشمند ضد لرزش دست ابزاری است برای کمک به افرادی که دارای لرزش دست هستند. 

این قاشق کمک می کند بدون نگرانی از بیرون ریختن غذا با آرامش خاطر کنار عزیزان تون غذای خود را صرف کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

Shopping Cart
به بالای صفحه بردن