نقش ورزش در دیستونی

فهرست مطالب

تاثیر ورزش بر بهبود دیستونی

دیستونی، نوعی اختلال حرکتی می ‌باشد که چرخش یا حالت ‌های غیر عادی در بخش ‌های متفاوت بدن را به دنبال دارد. بیمار معمولا با چرخش و پیچش رخ داده اسپاسم یا لرزش را نیز تجربه می‌کند. 

انواع مختلفی از دیستونی وجود دارد که بنا به نوع آن ارگان‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در برخی مواقع، بخش‌ های بدن ثابت مانده و یا قفل می ‌شود و در دیگر مواقع، انقباضات رخ می‌ دهند. با این حال، نقش ورزش در دیستونی موثر بوده و نمی‌توان منکر تاثیر آن در مدیریت بیماری شد. 

دیستونی ابتدایی از هر ۱۰۰۰ نفر ۳ نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بیماری می‌تواند در هر سنی رخ بدهد و منجر به از دست دادن وجه فیزیکی و اجتماعی بیمار شود.

فهرست مطالب

آیا ورزش علائم دیستونی را بهتر می کند؟

ورزش درمانی می ‌تواند به مدیریت دیستونی کمک کند. با آنکه نقش ورزش در دیستونی با اهمیت می ‌باشد و علائم بیماری را کاهش می‌دهد اما ورزش به معنای درمان دیستونی نیست.

بهبود دیستونی با ورزش برخی از علائم شامل تعادل ضعیف، وضعیت بدنی ضعیف، پویایی و استقامت کم را تحت تاثیر مثبت قرار می ‌دهد. همچنین به بیماران کمک می‌کند تا امور روزانه خود را راحت‌ تر انجام دهند.

نقش ورزش در دیستونی

نقش ورزش در دیستونی

بهبود دیستونی با ورزش می‌تواند به حفظ سلامت و بهبود عملکرد منجر شود. وقتی دیستونی تشخیص داده شد، به دنبال فیزیولوژیست ورزشی متبحر باشید تا در موارد ذیل به شما کمک کند:

  1. وضعیت مطلوب
  2. قدرت و انعطاف مطلوب دستگاه ماهیچه‌ای-اسکلتی بدن برای حفظ و بهبود عملکرد
  3. آموزش رابطه ذهن – بدن و چگونگی کاهش استرس با تمرینات ورزشی

نکات کاربردی در تاثیر ورزش بر دیستونی

نقش ورزش در دیستونی با توجه به نوع آن متفاوت است. بنابراین، به دنبال فیزیولوژیست ورزشی باشید تا شما را با توجه به وضعیت بدنتان درمان کند. راهکارهای آسانی وجود دارد تا بتوانید علائم دیستونی را مدیریت کنید:

  • استرستان را کنترل کنید – استرس معمولا علائم دیستونی را تشدید می‌کند.
  • حفظ هماهنگی و وضعیت مطلوب بدنی حین فعالیت و استراحت
  • اطمینان حاصل کنید که کفش مناسبی پوشیده‌اید – کفش‌های ورزشی ساق‌دار می‌تواند به مچ و زانو کمک کند.
  • برای نشستن صندلی‌های پشت بلند با دسته انتخاب کنید و هنگام خواب از بالش استفاده نمائید.
  • ورزش‌های کم برخورد و متمرکز بر تنفس (مانند شنا، یوگا، پیلاتس و تای چی) باعث افزایش تناسب اندام و کاهش استرس می‌شود.
  • اگر انجام برخی امور خانگی برایتان دشوار بود، هر ۵ تا ۱۰ دقیقه به خودتان استراحت بدهید. بسیاری از راهکارهای خانگی هستند تا به شما در انجام امورتان کمک کنند.
منبع: exerciseright

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart
به بالای صفحه بردن