توانبخشی سکته مغزی

فهرست مطالب

ورزش برای توانبخشی سکته مغزی

فیزیوتراپی یکی از مهم ترین بخش های اقدامات توانبخشی پس از سکته مغزی می باشد.

برگرداندن بدن به حالت اولیه پس از سکته مغزی به علت آسیب به بافت های عصبی کارآسانی نیست، هر سال تعداد زیادی از افراد در اثر سکته مغزی با مشکلات عصبی روبرو می شوند، بر طبق آمار سالیانه ۸۰۰۰۰۰ نفر در ایالات متحده بر اثر سکته مغزی به مشکلات عصبی گرفتار می شوند.

اگر از سکته مغزی رنج می برید که باعث از دست رفتن تعادل حرکتتان شده است، می توانید روش های گوناگونی را استفاده کنید، که یکی از این روش ها توانبخشی سکته مغزی در خانه است، که با انجام کارهای ساده می توانید به بهبود خود کمک کنید.

فهرست مطالب

تمرینات پا برای توانبخشی پس از سکته مغزی

در ادامه تمرینات مناسبی برای توابخشی بیماران پس از سکته مغزی آورده شده است که به بهبود عملکرد فیزیکی فرد کمک می کند.

تمرین تعادل

اغلب تعادل و هماهنگی پس از سکته مغزی از دست می رود. این کار می تواند اعمال ساده، مانند ایستادن و پیاده روی را دشوار کند، علاوه بر این ضعف می تواند در اطراف عضلات در خارج از ناحیه لگن رخ دهد. تمرینات توانبخشی سکته مغزی برای ایستادن و تعادل بدن و کمک به بهبود کیفیت زندگی پس از سکته مغزی ضروری است. هنگام انجام این تمرین ها همیشه روی یک میز یا یک سطح پایدار مشابه برای جلوگیری از سقوط خود را نگه دارید.

تمرین ۱

با دست چپ یک جسم ایستاده ثابت را بگیرید پای چپ را رو زمین بگذارید سپس پای راست را از بغل به طرف بیرون بلند کنید و به مدت ۱۰ ثانیه در آن حالت نگه دارید به یاد داشته باشید که پای راستتان باید صاف باشد سپس با پای دیگر همین کار را انجام دهید.

این کار را ۱۰ بار تکرار کنید و سپس پا را عوض شود.

توانبخشی سکته مغزی

تمرین ۲

هنگامی که به تمرین اول تسلط پیدا کردید به سطح متوسط می روید. بازهم با نگه داشتن یک سطح پایدار پشت خود را صاف و کشیده نگه دارید، وزن خود را بر روی یک پا بیندازید و پای دیگر را بالا بیاورید و ۱۰ ثانیه نگهدارید سپس به آرامی به پایین ببرید بعد با پای دیگر همین کار را انجام دهید.

توانبخشی سکته مغزی

تمرین ۳

این بار مستقیم بلند شوید وزن خود را به یک پا منتقل کنید پای دیگر را به صورت کشیده تا جای ممکن به عقب بکشید و در این حالت ۱۰ ثانیه نگه دارید، سپس به آرامی به حالت اولیه برگردانید و همین کار را با پای دیگر انجام دهید.

توانبخشی سکته مغزی

اغلب پس از سکته مغزی، لگن و گروه های عضلات مرکزی که برای ایستادن و راه رفتن حیاتی هستند ضعیف می شوند. تمرینات متحرک به تقویت این عضلات اصلی و به توانبخشی سکته مغزی کمک می کند. مانند تمرینات ایستادن و تعادل و تمرینات پا زدن برای کمک به بازسازی قدرت و هماهنگی شما مفید است.

تمرین ۴

ورزش مرسوم پایه ای به نام جنبش چهار محدوده درونی قدرت را در عضلات ران ایجاد می کند برای انجام این تمرین، یک بالش یا حوله را زیر مفصل زانو قرار داده سپس پشت زانو را به بالش یا حوله به سمت پایین  فشار دهید تا پاشنه پا از زمین جدا شود.

توانبخشی سکته مغزی

تمرین ۵

به یک دیوار صاف تکیه داده، پاها را در مقابلتان به صورت جفت قرار داده و به صورت آرام زانو های خود را خم کنید تا ۹۰ درجه برسانید سپس ۱۰ ثانیه در آن حالت بمانید بعد به حالت اولیه خود برگردید این کار را چندین مرتبه انجام دهید.

 
توانبخشی سکته مغزی

تمرین ۶

برای انجام این تمرین توپ پیلاتس را بر روی دیوار قرار دهید، طوری که توپ بین دیوار و کمرتان قرار بگیرد. مطمئن شوید، که کمرتان صاف است. سپس پاهایتان را در مقابلتان جفت کنید و زانو های خود را خم کنید تا به حالت ۹۰ درجه در بیاید ۱۰ ثانیه در این حالت قرار دهید سپس به حالت ایستاده برگردید.

توانبخشی سکته مغزی

تمرین ۷

به کمک این روش افرادی که در اثر سکته مغزی قسمت پایین بدنشان تحت تاثیر قرار گرفته است، می توانند قدرت و هماهنگی را در بدنشان ایجاد کنند.

در این روش روی زمین بنشینید و کش پیلاتس را در کف یکی از پاهایتان قرار دهید به طوری که کف پا رو به جلو باشد، کش را با دو دستتان در جهت خلاف پایتان بکشید.

توانبخشی سکته مغزی

تمرین ۸

در این روش به یک طرفتان بخوابید یک دستتان را در پشت گردن تان قرار دهید و دست دیگرتان را در جلوی شکم و به سمت پایین نگهدارید سپس زانوها را روی هم قرار داده و خم کنید، پای بالایی را از قسمت زانو به سمت بالا تا جایی که می توانید، بکشید سپس تا ۱۰ ثانیه نگه دارید و بعد به آرامی به حالت اولیه برگردید، سمت دیگر را نیز به همین شکل انجام دهید.

توانبخشی سکته مغزی

تمرین ۹

در این روش پیشرفته به یک طرف خود دراز بکشید، دستی که به طرف زمین است را پشت گردن قرار داده سپس دست دیگر در جلوی شکم و پاهایتان را روی همدیگر و به صورت خمیده قرار دهید، سپس پای بالایی را از قسمت مچ بالا برده و ۱۰ ثانیه در آن حالت نگه دارید بعد به آرامی به حالت اول برگردانید، طرف دیگر را هم به همین شکل انجام دهید.

توانبخشی سکته مغزی

تقویت قدرت و هماهنگی با تمرینات بازیابی سکته مغزی

سکته مغزی ممکن است در هر فرد و هر سنی اتفاق بیفتد، اگرچه تقریبا ۷۵ درصد تمام سکته های مغزی بعد از ۶۵ سالگی به بعد اتفاق می افتد، با این حال هر سال تقریبا ۶۰۰۰۰۰ نفر از اولین سکته مغزی خود رنج می برند و ۱۸۵۰۰۰ سکته مغزی دوم خود را تجربه می کنند، تمام این دلایل به خاطر عدم تحرک بدن می باشد، تنها با حرکات ورزشی می توان با این مشکلات مقابله کرد و کنترل و قوای بدن را می توان به دست گرفت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart
به بالای صفحه بردن